PROFESSIONS REPARADORES

Eva Camarena

Què s’amaga darrere de la nostra professió? Moltes vegades, a través de les professions, sense adonar-nos-en, estem reparant un programa heretat dels nostres ancestres.

En quantes famílies es dóna la tradició d’advocats, metges, mestres…? L’avi, el pare, el fill, amb el mateix ofici. De fet, no hi ha cap problema a tenir la mateixa professió que els teus pares o avis, sempre que en gaudeixis i t’hi guanyis la vida. Però quan vius aquesta feina com un esforç i no et permet guanyar-te la vida (perquè és precària o bé perquè et costa demanar diners com a retribució), cal buscar quin conflicte representa per poder tallar amb el programa que està condicionant la teva vida.

Hi ha molta gent que neix amb una vocació (del llatí vocare, “ser cridat”). Qui crida? Potser el clan? Però quin és el sentit d’aquesta crida? Aquesta crida amaga el desig dels ancestres d’un canvi en la informació viscuda. “Cridar” l’escollit perquè repari els conflictes no resolts fins al moment. Per això, quan analitzem el Transgeneracional, tenim en compte les professions com a indicador d’allò que el client pot estar reparant.

A tall d’exemple, trobem qui repara conflictes del clan relacionats amb herències o espolis (banquers…), amb abandonaments (assistents socials…), amb separacions (sastres o modistes…), amb falta d’educació o coneixement (mestres…), amb l’autoritat (policies…), amb injustícies (advocats…), amb la família (cuiners, forners…), amb falta d’aliment (agricultors…), amb la mare (químics…), amb el pare (informàtics…), amb la falta d’informació (periodistes…), amb el reconeixement (polítics…)… Són alguns exemples generals que ens poden servir com a punt de partida, però sempre hem de tenir en compte la història personal del client.


Per tant, el més saludable seria poder desenvolupar aquesta vocació interna d’un mateix, aquesta vocació que la vida et crida a ser, podríem anomenar-la la vocació de la nostra essència (“missió espiritual”, segons Eric Barone), que solament pots aconseguir sent fidel a tu mateix, sent coherent, lliure dels condicionants del teu clan.

Quan aconsegueixes aquesta vocació interior lliure, observes que fas la teva feina gaudint, amb passió i alegria, de tal manera que fins i tot pagaries per fer-la, i que, mentre treballes, el temps passa i ni te n’adones; comproves que no hi ha esforç, sinó que et surt de dins, i el més emocionant és que la gent se t’apropa per poder-ho compartir. 

En aquest enllaç podeu veure el vídeo d’Eric Barone (terapeuta akàshic), titulat MISSIÓ ESPIRITUAL, VOCACIÓ I PROFESSIÓ.

 

Més articles…

EMOCIONS CONEGUDES, LA CLAU DEL CANVI

EMOCIONS CONEGUDES, LA CLAU DEL CANVI

Som éssers únics, cadascun de nosaltres. Irrepetibles. Cossos d'informació, amb les nostres percepcions. I solament nosaltres estem capacitats per saber què ens passa. Podem compartir les nostres vivències i emocions, però ningú serà capaç d'experimentar el que...

read more
OBESITAT I SOBREPÈS: REFLEXIONS DE PES

OBESITAT I SOBREPÈS: REFLEXIONS DE PES

Després de les vacances, dels excesos i desequilibris en el menjar tan generalitzats, tots tenim bons propòsits per reestablir rutines més saludables. Potser un dels més habituals sigui: "faré dieta". És evident que seguir una dieta equilibrada és molt important per...

read more
AL·LÈRGIES RESPIRATÒRIES

AL·LÈRGIES RESPIRATÒRIES

La primavera és una de les estacions més esperades per a molts; els dies són més lluminosos, la naturalesa està en la seva màxima esplendor, tot floreix... Però és ara a la primavera quan comença un calvari per a uns altres: les al·lèrgies. Una al·lèrgia és una...

read more