EL SILENCI ENS PARLA

Eva Camarena

Per definició, el SILENCI és l’absència de so, però com el percebem?
Encara que no en siguem conscients, vivim en un món ple de soroll. Aquest soroll exterior (trànsit, crits, màquines, música amb el volum ben fort…) acaba afectant el nostre interior (amb mal de cap, estrès, dolor…). El soroll ens envaeix, però ens hi acostumem. L’incorporem a la nostra vida sense adonar-nos-en. Per això, cada vegada més, es fan necessaris espais per aïllar-nos d’aquest soroll. Les meditacions, les relaxacions i estar en contacte amb la natura ens ajuda a retrobar-nos amb nosaltres mateixos per tal de conèixer-nos una mica millor.
Persones que parlen sense parar (què és el que no volen escoltar?) i persones que gairebé no parlen mai (què tenen por d’expressar?) són pols oposats del mateix conflicte: la COMUNICACIÓ.

A la televisió, estem farts de veure debats on tots els tertulians parlen alhora defensant la seva veritat (la seva percepció) per convèncer l’altre. No hi ha silenci per a la reflexió. Solament paraules i més paraules. Hi ha una necessitat de reconeixement que els impedeix compartir les seves visions i enriquir-se amb les opinions dels altres. 
 
També coneixem el silenci que comparteixen dues persones que no tenen res a dir-se, o que no s’atreveixen a dir; aquest silenci incòmode que es pot tallar. És un silenci no buscat, sinó trobat, fruit del desgast, l’apatia, la por… És un silenci que necessita coratge, risc. 
 
Has experimentat el SILENCI alguna vegada? Com el vius? Et sents a gust en silenci? T’incomoda?…
 
De la mateixa manera que el silenci en una partitura musical té el seu sentit per a la melodia, et convido a buscar aquest silenci que ens permet la comunicació amb nosaltres mateixos. Aquest silenci buscat, tan desitjable dins del nostre món. Aquest silenci que obre un mar de possibilitats, moltes de desconegudes, que enriquiran la nostra vida. Aquest silenci vital, moltes vegades oblidat.
 
 
 
PERMET QUE EL SILENCI ET PARLI
 

Més articles…

PROFESSIONS REPARADORES

PROFESSIONS REPARADORES

Què s'amaga darrere de la nostra professió? Moltes vegades, a través de les professions, sense adonar-nos-en, estem reparant un programa heretat dels nostres ancestres.En quantes famílies es dóna la tradició d'advocats, metges, mestres...? L'avi, el pare, el fill, amb...

read more
EMOCIONS CONEGUDES, LA CLAU DEL CANVI

EMOCIONS CONEGUDES, LA CLAU DEL CANVI

Som éssers únics, cadascun de nosaltres. Irrepetibles. Cossos d'informació, amb les nostres percepcions. I solament nosaltres estem capacitats per saber què ens passa. Podem compartir les nostres vivències i emocions, però ningú serà capaç d'experimentar el que...

read more
OBESITAT I SOBREPÈS: REFLEXIONS DE PES

OBESITAT I SOBREPÈS: REFLEXIONS DE PES

Després de les vacances, dels excesos i desequilibris en el menjar tan generalitzats, tots tenim bons propòsits per reestablir rutines més saludables. Potser un dels més habituals sigui: "faré dieta". És evident que seguir una dieta equilibrada és molt important per...

read more