Transgeneracional / Biodescodificació / Visualització creativa

T'ajudo a viure una vida més sana i lliure a través d'un canvi de mentalitat mitjançant l'estudi de l'arbre genealògic, la biodescodificació i la visualització creativa.

OBESITAT I SOBREPÈS: REFLEXIONS DE PES

Després de les festes nadalenques, i dels àpats abundants que comporten, tots tenim bons propòsits per al nou any que comença. Potser un dels més habituals sigui: "faré dieta".

És evident que seguir una dieta equilibrada és molt important per tenir una bona salut, però tots coneixem persones que segueixen una dieta molt saludable i, en canvi, pateixen sobrepès. I dic "pateixen" perquè moltes persones viuen el sobrepès com una creu i necessiten "paciència" per carregar-la.

"Fer dieta" no és gens fàcil, i menys per als reincidents, aquells que han intentat infinitat de dietes diferents per aconseguir perdre pes: la dieta de la carxofa, la de la llimona, la de la pinya...; baixa en proteïnes, baixa en hidrats de carboni... Per això, des d'aquí, m'agradaria oferir una altra perspectiva per abordar aquest tema.

Abans de començar una dieta, estaria ben plantejar-se quin és l'origen del nostre sobrepès. D'entrada, és evident que si mengem massa, podem començar per reduir la nostra ingesta. Però si no és així, haurem de buscar l'origen del nostre sobrepès en les nostres emocions i creences.

Aquí us deixo algunes reflexions sobre possibles causes del sobrepès:

"Carregues més pes del que pots suportar? Portes càrregues familiars o càrregues laborals?"

"Per a què necessites més volum? Per ser vist? Perquè et tinguin en compte? Per semblar més fort? Per no sentir-te inferior als altres? Et desvaloritzes?"

"Necessites tenir reserves perquè la teva sensació és de carència? Emmagatzemes per por que et falti?"

"Et sents abandonat i per això et protegeixes a tu mateix/a posant al teu cos més quilos (greixos o líquids)?"

Solament són algunes preguntes de mostra.